PR, Tudatosság

BeeCorp évértékelő 2022

A tavalyi évértékelő posztunkat egy hónapokon átívelő pandémia után kellett megfogalmazzuk, idén egy tartalmasabb blogcikkben meséljük el – hagyományteremtő módon-, hogyan alakult a 2022-as év a BeeCorp számára.

Egy éve ilyenkor az online üzletek szárnyaltak, azok a vállalkozók, akik nem mertek nyitni az e-kereskedelem felé, hoztak egy komoly döntést és a hazai vállalkozás 40%-as egy új platform felé nyitott. Akinek offline üzlete is van, erősebben lépett a piacra, mások pedig dinamikus növekedésben voltak. Az ügyfeleink 20%-a fejlesztett ekkor online üzletet, így éreztük a piac változásait, fejlődését. Akinek korábban offline boltja vagy üzlete volt, kereste az online megoldásokat és a javaslatainkra előfizetési rendszerrel, online fizetési megoldásokkal és érintésmentes csomagszállítási rendszerekkel bővült.

A pandémia átmeneti leküzdése után a szomszédban dúló háború is komoly terhet rótt és tesz azóta is a gazdaságra. Olyan új üzleti kifejezések kerültek be, amikkel korábban még nem találkozott a vállalkozói közösség. Az emberekben félelem van, az érzelmi vásárlások és az át nem vett csomagok egyre gyakoribbá válnak, amit a kereskedők fizetnek meg, sokszor duplán.

Leginnovatívabb projektek 2022-ben

2 éve a gazdaság e-kereskedelem szekciója óriásit ugrott, ez a lockdown-nak tudható be, hiszen az emberek fogyasztási szokásai megváltoztak és szinte teljes egészében átterelődött az online platformokra, ahol a kiszállítást meg tudták oldani. A webáruházak nyitási kedve azóta sem csökkent, de érdemes átgondoltabban nyitni az üzleteket, hogy ne csináljunk saját magunknak konkurenciát vagy ne érzelemből nyissunk egy telített piacon egy újabb online üzletet, hanem keresve a piaci réseket, tudatosan – számok alapján – döntsünk egy profitábilis e-kereskedelmi platform nyitásáról. 12 webshop témájú összetett tanácsadást tartottunk, ahol végigkísértük a webáruház ötletétől a nyitásig az ügyfeleinket. Azóta már SEO és marketing management modulokkal támogattuk a fejlődésüket és azóta is szárnyalnak, hiába nem születtek marketingesnek, mégis tanulható, fejleszthető.

Magyarországon kb. 40.000 működő webshopot saccolnak, azonban ezek közül sok a jegyértékesítő szolgáltatás, éttermi kiszállítás vagy olyan weboldal, ahol valamilyen online terméket, pdf-et, szolgáltatást lehet megrendelni, online fizetéssel. A valódi kosaras webáruházak számát, ahol kiszállítással lehet a termékeket megvásárolni, kb. 25.000-re becsülik. 

2023-ban tovább erősödik a bérelhető webshopok aránya, – amiről nem is olyan régen mi is tartottunk egy teltházas webinárt – bőven a háromnegyede havidíjas rendszerben működik. A webfejlesztés egyáltalán nincs hanyatló ágon, viszont az emberek nyitottabbá válnak olyan rendszerek felé, ami erőforrást szabadít fel, így automatizál, helyettük gondolkodik és dolgozik. Éppen ezért nem csupán szoftver részről, hanem mesterséges intelligencia részről is befogadóbbak lesznek az ugrásszerű fejlődésre, amit 2022 végén tapasztalhattunk (erről hozunk cikket hamarosan.)

Hírek az BeeCorp fejlesztéseiről

A korábban felsorolt akadályoztatások miatt, illetve a KATA adónem megváltoztatásával sok webáruház szűnt meg az országban, illetve számtalan instabil vállalkozás szűnt meg. Ez egyfajta piaci tisztuláshoz vezetett, hiszen kiestek azok a vállalkozások, amik mögött a tényleges számok mást mutattak, mint amit a social felületeken vagy a médiában láttunk. Szerencsére a helyükbe rengeteg olyan új belépő érkezett, akik vagy az offline értékesítés mellé vagy ahelyett próbálkoznak online területen.

A zárt Facebook csoportunk tovább bővítette taglétszámát, amit igyekszünk meghálálni 2023-ban új és friss tartalmakkal. Olyan témákkal, amik sokakat érintenek, olyan automatizációs ötletekkel, amiket a legtöbben azonnal be tudnak építeni a vállalkozásukba.

Tovább bővült a cégünk is, hiszen a korábbi létszám már nem volt elég, hogy kiszolgáljuk a hozzánk forduló vállalkozókat, így 2 emberrel többen vagyunk, social és webfejlesztés területeinken. Januárban újabb grafikus csatlakozik hozzánk, akik nagy részével a januári Marketing Fesztiválon is találkozhattok, hiszen kiemelt támogatóként is jelen leszünk és ügyvezetőnk, Bia is előad, ezen a rendezvényen először a céges rendszerek témájában, ahol gyakorlati tanácsokat hoz a női vállalkozókra kisarkítva, hiszen aki családot tud “terelgetni”, az egy céget is képes vezetni, fejleszteni és cégbirodalommá növelni.

Folyamatosan jelentkeztünk blogcikkekkel is idén, bár a tavalyihoz képes kicsit kevesebb bejegyzés született. Ezekben főként újdonságokról számoltunk be, de próbáltunk tippeket, tanácsokat is adni a hatékony üzemeltetéshez. A zárt csoportunkba sajnos kevesebbet, viszont a weboldalon és hírlevélben több tudásanyagot sikerült közzétennünk. Bevezettük a céges interjúkat, ahol közelebbről is megismerhetitek a munkatársainkat, a cég vezetőit és szolgáltatásainkat, üzletágainkat. Nagyon szeretitek a személyes tartalmakat, így ezt tovább fogjuk bővíteni. 2022-ben 150 új modult vezettünk be a webfejlesztéseinkbe, így a fizetési kapuk, az előfizetési rendszerek és automatizációs szoftverek tárháza is bővült.

Fontos számunkra a folyamatos tanulás, így kollégáink fejlesztik magukat az új, még itthon nem használt rendszerek irányába is, hogy az ügyfeleink azonnal beépíthető, fejleszthető bővítményekkel tudjanak dolgozni a saját vállalkozásuk fejlesztése során.

Sikernek könyveljük el, hogy tavaly 9 szakmai rendezvény szponzorai lehettünk, 3 eseményen kiállító és egy eseményen kiemelt kiállítók lehettünk, illetve 5 olyan rendezvény volt, ahol kizárólagos gyártói partnerként készítettük el a rendezvény merchandise termékeit. A korábbi partnereink egyre nagyobb rendezvényben gondolkodnak és lojálisak felénk, így visszatérő ügyfelekként számíthatnak tudásunkra.

Legfontosabb fejlesztési terveink 2023-ra

2023 fő fejlesztése a honlapunk lesz, ahol hosszú tervezgetést követően nyilvánossá tesszük az árainkat, ezzel is megkönnyítve a szolgáltatásaink megismerhetőségét és árazását. Bevezetjük az online foglalást a tanácsadásainkra és a munkatársakat bevonva, több témában is kérhető specifikált, online konzultáció.

2022 legnagyobb fejlesztése kétségkívül az ajandekweb.hu márka megvásárlása volt. Az elmúlt 10 év céges ajándék és merchandise termékgyártásban szerzett tapasztalatunkat teszteljük és próbára tesszük B2C vonalon is. A tényleges elindulásunk október 1-el kezdődött és sikeres karácsonyi időszakot tudtunk zárni a jelenlegi gyártási kapacitásainkkal. Jövőre megnövelt kapacitással és rengeteg meglévő statisztikai adattal vágunk bele az ünnepi forgatagba.

Fontosnak tartjuk, hogy a BeeCorp szolgáltassa a legösszetettebb nyomdai és dekor megoldásokat. Így amellett, hogy figyelünk meglévő alvállalkozóink és szolgáltatóinkra, a szereplők körét idén is tervezzük bővíteni. Kis formátumú gyártási rendszerünk mellé nagy formátumú partnerünk is csatlakozott, így 1 héttel tudtuk rövidíteni a gyártási folyamatainkat, logisztikánkat.

Ügyfeleink szakmai sikerei

A legjobb visszajelzés egy szolgáltatói vállalkozás részére a sok megrendelésen felül az ügyfelei szakmai sikere. Szerencsére ebből is volt szép számmal az évben. Külön tartalomban fogjuk taglalni a legnagyobb sikereket, sikeres fejlesztéseket, de kitérünk a marketing legsikeresebb eszközeire.

2022-ben 3 nagy PR kampányunk volt, amikben 1 regionális és 2 országos kampányt tudhattunk a hátunk mögött. Az országosok közül az egyik értékesítési célű, a másik informatív jellegű volt, mindkettő magasan hozta az elvárt számokat. Ezen felül 31 SEO tartalmat publikáltunk és több, mint 100 blogcikk került ki tőlünk.

Tavaly még tartott a weboldalfejlesztési láz, így havonta 3 új platform született meg a cégünkben és kettő nagy előfizetési rendszert építettünk ki partnerünknek.

A saját PR megjelenéseink is előtérbe kerültek, így minden hónapban eleget tettünk az előadói kéréseinknek, számos izgalmas témát feszegetve, emellett interjú és PR cikk is készült a cégről, az ügyvezetőnkről.

Az évben egy régóta dédelgetett álom, egy életmód üzlet nyílt meg, ahol az ötleteléstől a kivitelezésig kísérhettük végig a projektet, így minden belső designelem és arculati eszköz nálunk állt össze a tervezői asztalon. Ugyanide már a saját gépparkunkban gyártott merchandise kerülhetett pamutszatyrok és logozott ajándékok, termékek és ajándékkártyák kerülhettek.

Év végén és idén is számos új kapcsolat és új partner keresett meg bennünket céges ajándékkészítéssel, hiszen a munkatársak és partnerek megajándékozása fontosabb lett, mint valaha. Sok cég a decemberi hajtás helyett januárban ajándékoz a legfontosabb partnereinek, mi is az utóbbi tábort erősítjük. Hiszen nem csupán a szeretet ünnepén gondolunk a velünk együttműködő partnereinkre és alvállalkozóinkra, kollégáinkra és konkurenseinkre, hanem egész évben segítjük egymást és együtt fejlődünk, erősödük a saját piacunkon.

Ebből a cikkből számtalan dolgot ki kellett hagynunk, de igyekszünk kibontani a legfontosabb tapasztalatainkat és ügyfél-sikereinket külön tartalmakban is. Tartsatok velünk 2023-ban is, hiszen a siker közös folyamat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük