PR, Self branding

Szabados Csaba, a BeeCorp korántsem szürke eminenciása

Csaba a cég első embereként megkerülhetetlen személye a céghálózatunknak. A BeeCorp társalapítójaként, cégtulajdonosként a pénzügyi területért, háttér tevékenységért felelsz főként. Miből áll pontosan a munkád?

Én felelek a cégben azokért a feladatokért, amit mindenki utál. Amíg a többiek a feladatok kreatív részén dolgoznak, én szervezem össze a fontos háttér feladatokat. Az árajánlatok, az ügyfél-prezentációk elkészítése, a jogi dokumentumok aktualizálása teszik ki a hónap nagy részét. Nem csupán az életben, hanem a cégben is szorosan működünk együtt Biával.

Mindig ezt szeretted volna csinálni?

Korábban nem foglalkoztatott a vállalkozói lét, de másképp alakult, hiszen csapatban és egyénileg is vállalkoztam az évek során. A BeeCorp családi vállalkozás, én mégis csak az elmúlt időszakban csatlakoztam be a napi munkákba, hiszen 2020-ban megszületett második gyermekünk. Így sokkal nagyobb szükség volt rám is, a szakértelmemre is.

Szerinted mi cégetek küldetése és jövőképe?

A fő csapásirányokat Bia alakítja, de a komplexebb döntésekbe minden esetben kikéri a véleményem, együtt alakítjuk a cég sorsát. A legnagyobb kihívást a hosszú távú ügyfeleink jelentik, de mi velük szeretünk a legjobban dolgozni. Ezek az ügyfeleink, 7 év alatt igazi családtagjaink lettek, amit szerintem nem is sejtenek. 🙂

Nagy a verseny a piacon? Miben különböztök tőlük?

Minden nap kikerül egy friss grafikai vállalkozás az országban, de mi ennél sokkal többet tudunk. Mi a személyiségünkkel vállalunk garanciát a minőségre és ha minden szolgáltatást felsoroltatunk, nagyon kevesen tudnak versenyezni velünk.

Mi a legnagyobb kihívás, amellyel szembesültél a BeeCorp során? 

Szerintem elkezdeni a legnehezebb egy vállalkozást. A vállalkozás indulásakor kell kijelölni a határokat, lefektetni a szabályokat, megkeresni és betanítani a munkatársakat és megtalálni a CSR célokat. Az első időszakban nem én vezettem a céget, a stratégiában és az elindulásban a feleségem, Bia a profi és neki köszönhetően az én munkám már sokkal könnyebb. Számomra a legnagyobb kihívást a folyamatos kommunikáció jelenti, ebben pedig Barbi (Bia húga – szerk.) támogat.

Jó vezetőnek tartod magad?

Igen, erre a bizonyíték a kollégáim és az ügyfélkörünk. Minden nap tanulok valami újat és igényem is van a jobbá válásra. Egy jó vezető mögött mindig ott áll a csapata és egy jó vezető kijelöli és mutatja az utat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük