Esettanulmányok, Könyvkiadás

Gyereknevelés egyszerűbben – a Boldog Gyerekek nevelésének receptje

Beszédes Henrietta, a 10 szabály a sikeres gyereknevelésért című könyv írója, kétgyermekes édesanya, és a Boldog Gyerek brand megalkotója volt vendégünk az alábbi rövid beszélgetés erejéig.

Beszédes Henrietta

„A nevelést csak azokból a mintákból tudjuk továbbvinni, amiket mi is láttunk, tapasztaltunk. Addig nem tudunk működő dolgokra gondolni, amíg meg nem tanuljuk.”

A gyereknevelés öröm! Tanuld meg, hogyan! Hogyan lesz valakiből gyereknevelési specialista?  Honnan jött az ötlet, hogy könyvet írj? Mi adta meg a kezdőlökést hozzá?

8 éve tanulok a saját személyiségem fejlődése érdekében. Mivel mindig olyan munkáim voltak, ahol emberekkel dolgoztam, őket is érteni akartam. Megtanultam az elme működését, a döntések okait, a viselkedés alapjait. Eközben édesanya is lettem, duplán, így a gyerekek gondozásához is megszereztem a megfelelő tudást, amiről már az elején éreztem, hogy minden felelősségteljes szülőnek ismernie kell. 

Ez adta a löketet a teljes Boldog Gyerek brand elindításához, ami mostanra magába foglal oktatóvideókat, saját könyvet, és sok-sok tudást a social media platformjain. 

Ezer szabálya van a gyereknevelésnek. Miért pont tízet emelsz ki? 

A gyereknevelésnek 10 olyan alapszabálya van, amit ha betart a szülő, egy együttműködő és barátságos gyereket kap. Ezért ezeket a legfontosabb kiemelni. A többi már játék. 🙂  

Mennyi ideig tart egy könyv megírása, és milyen reakciót remélsz, ha egy szülő kezébe kerül?

A könyvet pár éjszaka alatt írtam meg. Körülbelül ötször futottam neki. A cél az volt, hogy amikor a kezébe veszi egy szülő, akkor ne rémüljön meg, mint egy vastag lexikonnál, hogy ” Úristen, ezt mind tudnom kell?!” Lényegre törő és egyszerű, mindemellett gyakorlatias, tele megértéssel. 

Ha jól tudom, két gyermek édesanyja vagy. Mennyire tudod alkalmazni a könyvedben leírtakat a saját életedben? 

Először mindent alkalmaztam a saját életemben. 🙂 

Mi szerinted a legfontosabb a gyereknevelésben?
A tíz pont, amit be kell tartani. Ezért ad gyors és hatékony segítséget neked ez a könyv, hiszen szakemberként elmondom a 10 szabály működését, édesanyaként pedig leírom azokat a példáinkat, amik bizonyítják az eredményt.

Miben dolgoztál együtt a BeeCorp csapatával? Lesz még folytatása a közös munkának?

Szuper volt a közös munka. A továbbiakban is tervezek könyvet írni, például 2022-ben. Valószínű ugyanezzel a csapattal végzem.  

További izgalmas tanácsokért és szakértői tartalmakért kövessétek a Boldog Gyerek oldalát:
https://www.facebook.com/boldoggyerekek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük