Könyvkiadás, PR

BeeCorp Barbi, a kiadónk első embere

Hogyan kerültél be a BeeCorp csapatába?

“BeeCorp” Bia (tulajdonos – szerk.) testvére vagyok. A cég alapításakor számára nem volt kérdés, hogy olyan emberekkel szeretne együtt dolgozni, akiket ismer, és akikben 100%-ig megbízik.

Nagyjából végig kísértem az utat, amikor is önálló tevékenységbe kezdett. Megszületett az elhatározás, kialakult egy cél és megszületett a BeeCorp Studio a maga nemes céljaival együtt. Már a kezdetekkor fontos volt, hogy nem csupán szolgáltató cégként bővítsük a piacot, hanem értéket is adjunk tudásban és jótékonyságban egyaránt.

A nővérem adott egy jó irányt, amit tudtam, hogy követnem kell és segíteni neki, amennyire csak tudok. Bölcsész-informatika végzettségem megszerzése után Bia felkért arra, hogy segítsem a munkáját, amelyre gondolkodás nélkül igent mondtam. Azóta szorgos méhecske módjára dolgozom, hogy fantasztikus könyvek és kiadványok kerüljenek ki a kezem közül. Amikor magával ragad egy kézirat, hajlandó vagyok éjszakákat rááldozni a munkára.

Mi a feladatod a cégnél?

Mindenem az olvasás és az írás, így a feladatom egyben a hobbim is. Könnyen elvégzem a rám bízott munka azon részét, melyben a helyesírásra, megfogalmazásra és szövegszerkesztésre van szükség. A hozzám kerülő kéziratok teljes körű szöveggondozása általában az ügyfelek kérése. Ez magába foglalja a szerkesztést, korrektúrázást és a javítások ellenőrzését is. Nagy bizalomra vall a partnereink részéről, hogy sok mindenben szabad kezet kapunk, ami megkönnyíti a munkánkat. Természetesen fontos a folyamatos kapcsolattartás és ennek ápolása is, melynek köszönhetően vissza-vissza térnek hozzánk megrendelőink.

Napjainkban az online felületeken nem annyira dívik a korrektúra, a nyelv helyes használatára való odafigyelés. Sok a munkád?

A hibajavító- és szövegszerkesztő programok ellenére is sok hibával találkozom. A mai, 21. századi digitális világban az interneten megjelenő szövegek összeállításának sokszínűsége miatt nagyon sok inger éri a felhasználókat. Pontosan ezért nagyobb figyelmet kellene szentelni helyesírási készségünk fejlesztésére.

Ma már rendkívül sok segítség áll rendelkezésünkre a weben, így ha egy kifejezésben el is bizonytalanodunk, szinte azonnal megoldásra lelhetünk.

Véleményem szerint a helyesírás megkövetelhető készség kell, hogy legyen és érdemes követni a mai trendeket, változásokat, hogy a lehető legtökéletesebb kommunikációs eszközöket tudjuk használni társalgásaink során.

Melyik volt a kedvenc könyved, melyet korrektúráztál?

Az évek során számtalan, kiváló íróval dolgoztam együtt, számtalan sikertörténetnek lehettem a részese, de a szívemhez legközelebb Skolik Ágnes “A csodatermő fa” című mesekönyve áll. Nagyon szerettem Ági stílusát és a történetek cselekményét, ahogyan fel van építve. Öröm volt vele dolgozni, mert igényesen és nagy odafigyeléssel használta a magyar nyelvet, ami sajnos ma már egészen ritka. A jövőben szívesen fogok majd olvasni ebből a műből a saját gyermekeimnek is.

Mit szeretsz a BeeCorp-nál?

Azt, hogy a szó legszorosabb értelmében is családban vagyok.

A szívemet büszkeség tölti el, hogy a nővérem felépítette a céget és fáradhatatlanul, – az igényeknek megfelelően – folyamatosan fejleszti. Fontos, hogy a csapat összetartson és együtt tudjon működni, hosszú távon. A BeeCorp erre az egyik legjobb példa mikrovállalkozás szinten, hiszen a csapat már évek óta ugyanazzal a bázissal működik és az ügyfeleink 40%-a a kezdetek óta velünk dolgoznak. Szeretem a szabadságot, amit kapok a munkáim során, és nagyszerű olyan fantasztikus embereket megismerni, akik műveikkel motiválni tudnak nem csak a feladataim során, hanem az életben is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük