Esettanulmányok

Az Apacuka Ceramics és Nigella Lawson kapcsolata

Néprajzos-képzőművész házaspárként adott volt, hogy keramikus házaspárként, vállalkozóként fogtok élni?

A legelső randinkon, ami még a múlt században volt, akkor mesélte Gabi (Födő Gábor -a szerk. megj.), hogy porcelánfestő iskolát végzett. Már akkor felvillant egy-egy kép, hogy milyen szuper lenne egy közös vállalkozás. Ezután eltelt körülbelül 15 év, mire ez tényleg megvalósult, valósággá vált. Hosszú volt az út, de valahogy minden efelé terelt minket.

Egyszerű volt a vállalkozóvá válásotok folyamata? 

Így visszagondolva nem érzem, hogy bonyolult lett volna. Mind a ketten utáljuk a hivatalos, kötelező papírmunkát, ez volt talán a legnehezebb benne, és azóta is ezt érezzük nyűgnek.

Hogy lehet eljutni Nigella Lawson-hoz?

Tudatosan nem tudnánk még egyszer összehozni, de nálunk úgy történt, hogy felkértek, hogy egy vacsorához készítsünk kerámiákat, amin egy akkor feltörekvő londoni séf hölgy, Olia Hercules főzött Budapesten. Felajánlottuk, hogy a kerámiákból nyugodtan vigyen haza magával. Akkor még nem tudtuk, hogy Olia, Londonban tartott vacsoraestjén Nigella Lawson lesz az egyik vendég, és a fő fogást a mi kerámiánkban tálalja, amiről Nigella posztolt az Instagramon. Ezt az Insta posztot Olia nekünk elküldte, és így tudtunk reagálni rá, hogy “De jó, ez a mi kerámiánk!” A történet tovább folytatódott azzal, hogy küldtünk Nigellának is kerámiát. Aztán egyszer érkezett az email, hogy tervezzük meg a szakácskönyvének a borítóját, amitől persze dobtunk egy hátast. 🙂 A könyv azóta meg is jelent, és mi erre az egészre nagyon jó szívvel emlékezünk vissza.

Mire vagytok a legbüszkébbek?

A pandémia előtt a fenti történetet mondtam volna, de most leginkább arra, hogy ezt a félelemmel, bizonytalansággal tarkított 1,5 évet jól megcsináltuk, és még itt vagyunk, és tele vagyunk tervekkel!

Mi az az AHA-élmény?

Az AHA élmény, az a felismerés, amikor a “nemvagyokkreatív” hozzáállásból eljut valaki oda, hogy igen, ő is képes rá és “aha, lehet mégis kreatív vagyok?”

Miben működtetek együtt a BeeCorp csapatával?

A BeeCorp csapata egy jól szervezett, átlátható weboldalt, és webshopot készített nekünk, amit mi is tudunk töltögetni. Mindig nagyon segítőkész és ötletelésre is nyitott, támogató közeget nyújt nekünk.

A jövőben is tervezitek az együttműködést?

Sok fejlesztési ötletünk van, amiket az online felületeken szeretnénk láttatni, ehhez pedig a BeeCorp csapata segítségünkre van, és lesz!

https://apacukaceramics.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük